top of page
  • Obrázek autoraMimosa Confiante

You Are My Universe

Aktualizováno: 23. 4. 2022

V první řadě bych ráda řekla, že jsem měla v plánu, zúčastnit se Valentýnské výzvy ve skupině Snarry CZ/SK na Facebooku. A pod tou výzvou v jednom komentáři zaznělo, že by si přáli pár Draco/Neville. Přiznám se, že nejsem moc dobrá ve ztvárnění Draca, ale nápad mi nedal spát a musel na papír. Takže, ačkoliv jsem tedy nesplnila výzvu a nenapsala nic na zadaná témata... Snad udělám radost i s tímto párem.

 

Prohlašuji, že celý svět Harryho Pottera je výhradním vlastnictvím J.K.Rowling a tento příběh nebyl sepsán za účelem zisku.

 

Neville seděl na barové stoličce a bavil se s Harrym: "Tak kdy se oženíš Neville?" zeptal se rozjařeně opilý Harry.

Neville se zadíval do skleničky, kterou svíral v ruce a podíval se před sebe: "Nevím Harry. Myslím, že to není pro mě. S Lunou jsme se rozešli." pokrčil rameny.

Harry, který se opíral o pult zády se narovnal a překvapeně se ho zeptal: "Jak to myslíš?". Neville se jen trochu rozhlédl, zda není nikdo příliš blízko: "Hele, v posledním ročníku jsem zjistil, že jsem gay." utišil se a napil se.

Harry se na něj nechápavě díval: "Ale vždyť jsi byl s Lunou 4 roky!"

Neville se nadechl a útrpně se na Harryho podíval: "Problém si to přiznat?"

Harry potřásl hlavou: "Díky za upřímnost Harry, asi bude správné, když ti taky něco svěřím." naklonil se k Nevillovi: "Já jsem se oženil Neville."

Teď byl prozměnu čas na Nevillovi, aby na Harryho překvapeně vytřeštil oči: "Já jsem myslel... S kým?" zamračil se nakonec.

Harry ztišil hlas: "Myslím, že to není dobrý nápad rozebírat tady. Nechceš k nám jít na skleničku?" usmál se.

Neville zakroutil hlavou, hodil do sebe zbytek skleničky a zvedl se. "Jdeme!"


Draco zrovna snídal, když mu do jídla sova upustila noviny. Na první straně se skvěl obrovský titulek:


"Harry Potter ve svazku!"


Draco vyprskl čaj, který zrovna upíjel. Vytřeštil oči překvapeně a pustil se do rozsáhlého článku. Očima přejížděl řádky až se zarazili na jednom jméně, které jej velmi překvapilo. Vstal, vzteky zabalil noviny do ruličky a šel do ložnice. Rozrazil dveře a nemilosrdně roztáhl závěsy.

Z postele se ozvalo zasténání: "Draco?"

Draco popošel přímo k posteli, vteřinu zíral na čupřinu tmavě hnědých vlasů, vykukujících zpod peřiny a rozmáchl se, aby se do té části hlavy trefil těmi novinami: "Můžeš mi to vysvětlit?!" zavrčel a začal pochodovat po místnosti.

Mladý muž se rychle vyškrábal do sedu, protřel si oči a rukou prohrábl rozházené vlasy: "Co se kurva děje Draco!" rozložil noviny, zamračil se a začal číst. Když došel na to samé místo, kam Draco dal si ruku před pusu a podíval se na něj: "Je to lež!"

Draco se na něj chvíli díval a přemítal, jestli by mu Neville byl schopný lhát. Přimhouřil oči a naštvaně vyrazil z ložnice ven. Za sebou slyšel, jak jej Neville volá a zvyky pádu, jak se zřejmě snažil rychle vyhrabat z postele.

Draco šel přímo ke stojanu s jeho sakem, oblékl si ho a otočil se. Zůstal stát, když zjistil, že za ním stojí Neville, zabalený v peřině a s vytřeštěnýma očima: "Kam jdeš?"

Draco neodpověděl. Místo toho si to zamířil ke krbu a nabral letax. Neville ho se šustěním následoval a zíral na něj. "Jdu si to s Potterem vyřídit!" upustil letax a řekl přímou adresu.

Neville zíral do prázdného krbu a zděšeně si nabral letax a zamířil za Dracem.


Harry se zrovna hádal se Severusem, kterému se absolutně nelíbilo, že byl jeho muž v novinách probírán tímto způsobem: "Diskrétnost Pottere!" vrčel na něj a seděl na gauči s knihou v klíně.

Harry se nadechl: "Snape, ne Potter! A už jsem ti řekl, že to Holoubková úplně pomotala!"

Severus se ušklíbl: "Když jste s Longbottomem dorazili, byli jste totálně namol! a Holoubková je novinářka. Sice překroutí na co přijde, ale tohle je až moc uvěřitelné!"

Harry si popostrčil na nose brýle a zavrčel: "Já nelžu! Možná jsme byli na mol, ale vzal jsem ho sem, abych mu to mohl říct! V tom zatraceným baru jsem nic takového z pusy nevypustil!

Severus si vzal knihu: "Nezajímá mě to Pottere. Já jsem tvůj manžel a ty teď půjdeš a nějak tu situaci vyřešíš!"

Harry na něj zíral: "A jak asi? Zakázal jsi mi to říct na veřejnosti! V tom článku jí potvrdili na ministerstvu, že jsem ve svazku a jediné co jí říct odmítli bylo jméno! Nikdo mi nebudou lidi věřit, když řeknu, že je to lež a navíc když to potvrdím a jen se budu bránit proti tomu, že můj muž je Longbottom, budou ze mě páčit tvoje jméno! A je to Snape zatraceně! Už si to laskavě zapamatuj, nejsme svoji týden!"

Severus zavrčel: "Je mi to..." ale nedokončil, protože z jejich krbu vyšlehl zelený plamen až ke stropu. Severus jej pohledem sledoval a jen v duchu zavrčel, když si všiml černé šmouhy na stropě. Sjel pohledem dolů a překvapeně zíral na Draca, který křičel: "Sagitta virga" načež mu z hůlky vyšlehl rudý plamen směrem k Harrymu. V té rudé záři se jen kovově zaleskl obří šíp. Harry stál a zíral na Draca, zatímco se mu šíp zapíchl vedle hlavy.

Severus vstal, vytáhl hůlku a namířil na Draca, připraven jej okamžitě zpacifikovat, když je vyrušil další záblesk zelených plamenů a z nich vypadl nahý Longbottom. Severusovi hlavou prolétlo, že to je ta nejhorší noční můra, jakou kdy měl. Otočil oči zpět na Draca a zvedl obočí, když si všiml, že zcepeněl a zírá na Longbottoma. Přelétl očima k Harrymu a zjistil, že jeho ústa jsou prakticky na podlaze. V ten moment se to rozhodl ukončit. Poslal na Draca líně: "Incarcerous" a rázně došel až k němu a sebral mu hůlku. Pak se otočil vztekle na Longbottoma: "Co to má znamenat?!"

Neville ho úplně ignoroval a Harryho taky. Doběhl k Dracovi a klekl si: "Draco sakra! Co tady děláš! Říkal jsem ti, že v tom plátku lžou!" hulákal a bylo mu absolutně jedno, že mu peřina shořela v krbu.

Severus se podíval na Harryho, který se pod jeho pohledem narovnal a posunul si na nose brýle, rozhodnutý se nestřetnout se Severusovým pohledem přímo. Bylo zjevné, že vůbec neví, co si má počít. Nadechl se a podíval se na strop, čímž jasně dal najevo, že to je na Severusovi. Ten si zamumlal pod vousy cosi o neschopných Nebelvírech a vytáhl Draca na nohy.

Draco sebou vztekle mlel a pak se nadechl, když uviděl nahého Navilla a vyhrkl: "Můžeš se sakra něčím zakrýt?!"

Severus už dříve zpozoroval, že Draco má problém se sebeovládáním. Usadil jej svázaného na gauč, mávnutím vytáhnul šíp ze zdi a nechal jej zmizet. Harry mezitím došel do ložnice a půjčil Nevillovi oblečení. Očima se striktně držel bezpečné oblasti Nevillova obličeje.

Když byli konečně všichni oblečení a relativně v klidu, Severus si hodil nohu přes nohu a zvedl svoji a Harryho ruku, na nichž se skvěl prsten: "Takže Draco, ve svazku jsem s panem Potterem já." načež se vedle něj ozval Harry: "JE TO Snape, kolikrát to mám opakovat!" Severus otočil hlavu a blýskl po něm pohledem.

Draco na ně oba zírala přejížděl očima z jedné tváře na druhou: "Aha." vydoloval nakonec ze sebe.

Neville se podíval na Severuse: "Můžu ho už rozvázat pane profesore?" zeptal se zajíkavě.

Severus pobaveně zvedl obočí: "I po té, co jste zabil hada se mě bojíte?" rozesmál se a mávl rukou souhlasně.

Neville neváhal a Draca osvobodil, chytil ho za ruku a otočil jeho hlavu směrem k sobě: "Miluju tě už od našeho sedmého ročníku ty pako. Myslíš, že bych tě podvedl?"

Harry se nadechl a přitulil se k Severusovi. Ten se sice naodtáhl, ale protočil nad Nebelvírovým sentimentem očima.

Draco se pátravě díval do Nevillových očí: "Promiň..." vydechl nakonec a sklopil oči.

Neville se usmál a podíval se na ty dva naproti: "Tak to by bylo. Co s tím uděláme Harry?!"

Toho, jako když píchne, opět začal koktat, načež zakročil Severus: "Prostě vypustíme ven všechno."

Harry se zarazil a zíral na něj: "Takže se za mě nestydíš?"

Severus si povzdechl: "Nikdy jsem se nestyděl! jen mám rád své soukromí. Začít si s tebou románek byla jedna věc, oženit se druhá a všechno říct světu je věc třetí a nejhorší." narovnal se, když v tom se ozval Draco.

"Víš Pottere, já celkem Severusovi rozumím." podíval se na mistra lektvarů: "Podívejme se na můj příběh. Jsem bývalý smrtijed. Lidé mě pořád nenávidí. Navíc jsem gay. O tom nikdo neví. A jak by asi lidí jednali a co by si mysleli o Nevillovi, kdyby o nás dvou vyšla pravda najevo? Severus je v tom ještě hůř. Špion nebo ne, lidé ho vnímají ještě hůř jak mě.".

Po jeho slovech se v obýváku rozhostilo ticho, které přerušil Neville: "V tom případě budu mluvit za sebe i za Harryho." odmlčel se a pak začal: "Nám je jedno, co si myslí lidé nokolo. Chceme být s těmi, koho milujeme a chceme být volní. Nechceme se skrývat, jen proto, že vy máte pocit, že nám to ublíží." pokračoval a chytil Draca za obě tváře: "Draco, tím že se budeme neustále skrývat jim akorát dáváme moc nad námi." pátravě se díval do jeho očí.

Severus sledoval ten nechutný romantický okamžik a vypustil otázku: "Jak jste vy dva vlastně skončili spolu?"

Neville stáhl ruce a opřel se. Věděl, že tohle je nejlepší nechat na Dracovi.

Draco se nadechl, podíval se na svého kmotra a zapadl do sedačky: "Že jsem gay vím dlouho. Sem tam se mi někdo v Bradavicích líbil, ale nikdy jsem s nikým nechodil. Chápeš.. Otec by mě zabil vlastníma rukama, kdyby to věděl."

Severus kývl na znamení, že souhlasí: "V pátém ročníku jsem si jej poprvé všiml. Ovšem, byl jsem ten zatracený Malfoy, jakého mě otec chtěl mít. Sledoval jsem Nevilla poměrně často. Když šel ze společenské místnosti na oběd, doprovázel jsem ho tajně na naše společné hodiny...."

Draco se culil a pak se nadechl: "Myslel jsem si, že si mě nevšiml a pak, v sedmém ročníku, když tam byli Carrowovi, jsem Nevilla našel, jak jej oba mučí." zavřel oči, jako kdyby tu scénu viděl znovu před sebou.

"Nic jsem neudělal. Ale nemohl jsem vyhnat z mysli jak statečně se bránil." nadechl se: "Od toho momentu jsem jej sledoval o to víc. Stále tajně. A kdyby na to přišel, byl sjem připravený na něj seslat Obliviate. Ty víš Severusi moc dobře, co jsem udělal v šestém ročníku a ty Harry taky."

Severus znovu kývl na potvrzení jeho slov: "Myslel jsem si, že bych stejně neměl šanci. A pak tu byl Temný pán. Neměl jsem jak mu utéct."

Nadechl se: "A pak se Neville osmělil. Našel mě na Astronomické věži v záchvatu beznaděje a pomohl mi."

Severus se narovnal: "Jak ti pomohl?"

Draco se na Nevilla podíval: "Pomohl mi dozrát a hlavně prozřít. Měl jsem najednou možnosti." usmál se: "Najednou nade mnou nikdo neměl moc." nadechl se: "Během sedmého ročníku jsme se opravdu sblížili a já jsem nechtěl, aby mu někdo ublížil. Neville byl hlavní důvod, proč jsem se zachoval tak, jak si pamatujete." ukončil svou zpověď.

Neville se podíval na všechny: "Jsem pro s tím vyjít ven. Nezajímá mě co si budou ostatní myslet."

Harry vstal: "Vidím to stejně!" a byl za ruku stáhnul Severusem zpět na gauč: "Draco napíše příběh a necháme ho vydat v Jinotaji." zbytek osazenstva souhlasil.

Draco se již pomalu chystal k odchodu, když se zarazil: "Jak jste se pro Merlina dali vy dva dohromady?"

Harry zrudl, ale rozhodl se jim říct pravdu.

Nadechl se a spustil: "Miluju Severuse od momentu, kdy se mnou sdílel své vzpomínky. Měl jsem velmi krátkou chvíli, než jsem došel před Voldemorta, ale zdá se že stačila, abych si ve svých pocitech udělal jasno. Byl jsem v té chvíli přesvědčen, že je Severus mrtev. Nechtěl jsem dál žít. Měl jsem pocit, že nemám proč. Nakonec se to všechno zvrtlo a vyšlo najevo, že Severus přežil. Když jej od St.Munga pustili, vzal jsem si ho do opatrování a no..." vydechl a sledoval, jak Severus vstal. Očima ho následoval z místnosti a čekal. Bylo mu jasné, co šel dělat.

Když se Severus vrátil, Draco a Neville vydechli unisono v překvapení: "Co to má znamenat?" zeptal se Neville a Draco se postavil a zbožně se zadíval na zívajícího hocha v Severusových rukou: "Kdo je matka?"

Severus se usmál: "Harry."

Neville zalapal po dechu: "Páni. Tak to je masakr!"

Harry potřásl hlavou a šel pro syna: "Prostě se to tak stalo. Nevím jak a nechci o tom ani přemýšlet."

Draco se rozesmál: "Okay, vypadá, že jsou mu tak 2 roky?" zvedl obočí.

Severus kývl: "Ano, je mu přesně rok a půl."

Draco se nadechl: "Fajn, takže vy dva jste spolu vlastně stejně, jako já s Nevillem."

Neville se usmál: "Půjdeme Draco?"

Ten zvedl ruku: "Ještě otázka." usmál se: "Půjdete s tímhle tajemstvím taky ven?"

Harry kývl souhlasně ve stejný moment, jako Severus rezolutně odmítl: "Ne."

Podívali se na sebe a Harry mu zíral do očí, načež Severus obrátil oči ke stropu: "Fajn, ano. Napiš to tam taky."

S úsměvem se rozloučili.

Když dorazili domů, Draco se šel opláchnout a Neville mezitím poručil skřítkům, aby připravili vynikající večeři při svíčkách.

Nalil oběma skleničku jantarové tekutiny a usadil se do křesla, blízko ohni. Čekal, až se Draco vrátí.

Když přišel, políbil Nevilla na rty a usadil se vedle něj. Oba chvíli zírali do ohně, když Draco promluvil: "Vezmeš si mě?"

Neville odtrhl pohled od ohně a zadíval se na Draca: "Ano." řekl jednoduše.

Draco se usmál a se zvedl a pomohl Nevillovi na nohy. Došel do psacího stolu a otevřel šuplík. Vyndal odtamtud krabičku a vrátil se k Nevillovi. Podíval se na Nevila zpod řas a vyndal jednoduchý prsten. Chytil jej za ruku a s úsměvem řekl: "Chceme velkou svatbu, nebo se zvážeme jeden druhému tady a teď?" položil jednoduchou otázku. Neville se usmál. "Udělejme to hned." přitáhl si ho k polibku.

Pak Draco klekl a stáhl Nevilla sebou, zvedl hůlku a pronesl: "Aeternum".

Kolem nich se rozzářilo zlaté světlo, načež Draco pokračoval: "Já, Draco Malfoy miluji celým svým bytím tebe Neville Longbottome a beru si tě za muže. Můj domov se stává tvým a můj život také.".

Kolem jejich spojených rukou se ovinula první červená stuha.

Neville navázal: "Já, Neville Longbottom miluji celým svým bytím tebe Draco Malfoyi a beru si tě za muže. Můj domov se stává tvým a můj život také.". Druhá stuha se zavlnila a objala jejich zápěstí. "Co je spojeno nechť se nikdy nerozpojí" řekli unisono.

Vše vybuchlo ve zlatém oparu, když Draco přitiskl své rty na ty Nevillovy.

Když se po chvíli odtáhli, Nevill pozoroval jak se na jejich rukou skví identické prsteny.

Draco si jej přitáhl do objetí: "Víš, že jsi to nejlepší, co mě potkalo?" odhrnul Nevillovi z čela pramen vlasů.

"Omlouvám se, že jsem se choval jako idiot a nevěřil ti. Byl jsem vytočený představou, že by na tebe sahal někdo jiný." luskl prsty a knihovnou se ozvaly jemné tóny vážné hudby.

Neville ho objal kolem krku a položil si hlavu na jeho rameno.

Draco se s ním pohupoval v rytmu a políbil jej na čelo.

O chvíli později se zastavili. Neville se k němu tiskl celý tělem a Draco se vrhl hladově na jeho rty.

S úsměvem mu Neville řekl: "Představoval jsem si Valentýn poněkud jinak..."

Draco kývl a pomalu rozepínal Nevillův podivný půjčený hnědý svetr: "Já taky, ale ještě není pozdě ho zachránit..." Zajel mu rukama pod tričko: "Chci tě..." zamumlal mu do ucha a opřel jej o stůl, zatímco mu šikovně rozepnul knoflíky na kalhotech... Neville měl pocit, že má Draco ruce všude a potěšením zasténal.

O tři hodiny později skřítkové sklidili večeři, kterou připravili a do tmy nočního pokoje zaznělo tiché: "Dobrou noc a Veselého Valentýna..."


-KONEC-


bottom of page