top of page
  • Obrázek autoraMimosa Confiante

Oblíbené HarryLu

John Mason řekl: "Narodili jste se jako originál, tak neumírej jako kopie". Má to něco do sebe, že? Evokuje mi to, že každý jsme jedinečný a jako takoví máme i jedinečné názory a chutě. Jaké jsou ty moje se dozvíte v tomto článku, ke Vám přiblížím, jaké HarryLu fanfikce mě očarovaly a třeba tak seznámím další osoby s povídkami, které ještě neznají.

Co je to HarryLu? Jedná se o HP ship (= v angličtině toto slovo odvozujeme od slova relationship, tedy v překladu vztah. Ship v našem případě označuje konkrétně milostný/sexuální vztah dvou a více osob a protože mluvím o HP Shipech, mám na mysli tedy milostné/sexuální vztahy mezi charaktery z knih Harryho Pottera.). V případě HarryLu jsou to Harry Potter a Lucius Malfoy. Můžete u povídek zahlédnout také zkratky HP/LM.


Asi bude dobré zmínit, že kromě slovíčka ship se v povídkách můžete setkávat s označením slash, femslash a het. Slash je prosím označení pro páry homosexuální, kde hrají hlavní roli dva muži. Femslash je také párování homosexuální, ale žen a het je jednoduše heterosexuální párování. HarryLu je tedy logicky slash.


POZOR, MŮŽETE NARAZIT NA SPOILER K PŘÍBĚHŮM.


Těch shipů mám oblíbených více, ale v rámci HarryLu je mým nejoblíbenějším autorem asi Tesska nebo taky Testrálka. Její webovky najdete ZDE a ZDE (Novější web). Vřele doporučuju si je projít. Je to jako ráj pro fanfikcionisty.

Z těch všech povídek, na téma HarryLu, které miluju, jsem vybrala dvě, i když bylo těžké tu nepředstavit úplně všechny.

Upozorňuju, že píše slovensky, což někomu může vadit, ale byla by škoda se o její tvorbu ochudit.


Získej si mě

Získej si mě je nádherná, z mého pohledu, AU povídka, kterou napsala Tesska. Najdete ji na jejích stránkách ke stažení jako PDF, které má 210 stran.

Pokud si zoufáte, že nemáte co číst, Tesska Vám na hodně dlouho intelektuální potravu obstará.

A o čem konkrétně tato povídka je? Harry vyhraje válku, ale ne tak úplně bez následků. Hned na začátku se dozvíte, že byl znásilněn právě Luciusem Malfoyem a odnesl si z toho outěžek. Jedná se tedy o mpregovou povídku (Mpreg = mužské těhotenství). Malfoy to zjistí až po propuštění z vězení. Svého syna chce samozřejmě poznat, což Harry zpočátku nechce dovolit, ale jak čas plyne, vyplouvá na povrch mnoho zajímavých skutečností...

A co Narcissa? Dobrá otázka! Přečtěte si to a zjistěte to.


Kapka tvé krve

Vampirismus. Téma, které kupodivu příliš často v povídkách s HP tématikou nepotkávám a nebo možná jsou v jiných shipech (Severus jako starý netopýr se nepočítá).

Harry bývá v mnoha povídkách unavený bojem a nechce se mu honit další kriminální živly. Tady v této povídce to však neplatí. Nejen, že se z něj stal Bystrozor, ale dokonce je jedním z těch nejlepších... Než se zjistí, že je gay... Inu, ani kouzelnický svět není vždycky tolerantní, i když jsem na to zvyklá z velkého množství fanfikcí se slashovým tématem.

Takže, Harry se nějak protlouká životem, když se začnou objevovat po městě těla a zcela zjevně ty oběti má na svědomí nějaký upír. Jaký, to sice Harry dlouho neví, ale setká se s ním dřív než by bylo záhodno, protože je prostě neodolatelný. Kdo ho zachrání? Kupodivu jiný upír, Lucius Malfoy, který však má být mrtvý...

Kapka tvé krve je krásné HarryLu o 85 stránkách.


Jen okrajově se zmíním ještě o dalších dvou povídkách, které od Tessky čtu pořád dokolečka: Jsi moje naděje a Účel světí prostředky. Pak jsou i další, ale to bych Vás tím zahltila. Její Snarry je taky luxus.


Jako další autory, které ráda čtu, uvedu Womisku, s její tetralogií Chuť Zapovězeného a Blanch.

Chutě

Jak jsem zmínila výše, jedná se o tetralogii a napsala ji Womiska. Můžete ji najít na wattpadu a připravte se, že to chvíli číst budete. Není to totiž žádná tříkapitolová záležitost, ale regulérní, zápletek plná, tučná fanfikce.

Taky nečekejte klasiku HarryLu, aka hrdina kouzelnického světa a pravá ruka Lorda Voldemorta, je to zpracované v alternativním světě a za mě je to naprostá jednička, ale Womiska má všechny AUčka úžasná.

První díl se jmenuje Chuť zapovězeného a co s budeme vykládat... Co nás nejvíce láká? Přeci to, co je zakázané. Tedy vztah s někým, kdo je o dost starší a třeba i v jiné společenské sféře? Jak to asi dopadne? Tento díl pak pokračuje kouskem Chuť nerozhodného, Chuť odříkaného a poslední, celkem nedávno vydaná, je Chuť zkoušeného.

Další z povídek, které čtu dokolečka dokola...


Již zmíněná Blanch je pro mě královnou humoru. Její povídky Chyby zítřka, A tak bůh stvořil Malfoye a právě vycházející Pravdivé lži mi zlepšují den pravidelně už rok a něco. Nedám na ně dopustit. Když mám špatnou náladu, tak tohle je zaručený lék. Samozřejmě kupříkladu A tak bůh stvořil Malfoye moc humorná povídka není, je to jednoznačně krátká dark fanfikce. Ale Chyby zítřka už humorem poměrně srší (Nebo jsem zvrácená... ) a můžete se tam dočíst, jak Lucius nenávidí Harryho Pottera. Těch důvodů proč, je takové množství, že se to nedá ani vypsat, nicméně sex je sex a s Harrym je doslova nezapomenutelný... Vřele doporučuju...


A pak je tu Hellena Saint a HarryLu s názvem Jste si jist?. Přiznám se, že jsem jej ještě nečetla, ale Hellena píše krásně a její povídka Moje malá Šmejdka, o které bude zmínka v jiném článku, zaobírajícím se ostatními, méně častými shipy. Je to opravdový skvost, takže věřím, že až si to přečtu a udělám tu update, tak ten příběh vychválím do nebes.


Could You Love Me?

Tato povídka, napsaná autorkou TheSiner v anglickém originále je jedním slovem dokonalost. Jedná se o povídku, jejímž ústředním motivem je Mpreg, tedy ono mužské těhotenství. (A ano, miluju mpregové povídky...)

Tedy v této povídce se setkáme s vynuceným sňatkem, nechtěným těhotenstvím a hlavně budeme sledovat, jak se rozvíjí vztah mezi hlavními hrdiny.

O překlad do českého jazyka se postaraly Adelaine, Sirina a Izmy R.I.P na Sirininých stránkách. Bohužel není dokončený.


Původně jsem chtěla HarryLu zahrnout do jiného, souhrnného článku o méně obvyklých shipech, ale zjistila jsem, že mám tolik fanfikcí, které vám chci představit, že by ten článek pak nikdo nečetl...


Srdce draka

Srdce draka od Hannibal234 je zdánlivě krátká post war povídka, v níž si Lucius Malfoy konečně uvědomí, že je volný a nic jej nesvazuje. Odcestuje do Rumunska, kde si koupí dráče a to mu pomáhá vychovat nikdo jiný, než náš Harry, který se stal právě krotitelem draků. Ale víc už prozrazovat nebudu! O hodně bych Vás ochudila!

Hannibal234 píše taky Slovensky, jako Tesska.


Ale u téhle povídky s Hannibal234 ještě nekončíme! Musím vám přiblížit ještě jeden krásný kousek s názvem S krátkosťou dychu si vysvetlil nekonečno!


S krátkosťou dychu si vysvetlil nekonečno

O čem tato povídka je? Cestování časem je v HP povídkách častým jevem, ale většinou se jedná o návrat do minulosti aka dospělá osoba utíká někoho zachránit. Takhle povídka je v tomhle unikátní, protože Harrymu je jen jeden rok, když omylem spustí jeden z těchto lesklých, důmyslných a krásných strojů. Posune se tak o 24 let do minulosti a vychovává ho rodina Snapů. Tedy z toho krásně vyplývá, že Severus je jeho nepokrevný bratr.

Můžete vidět, jak se Harry seznámí s budoucími smrtijedy a považuje je za přátele a také můžete sledovat, jak se Harry zaplétá s Lordem Voldemortem. Jenže pak nastane ten zlom. Harry nebude mít na vybranou a než se naděje vrátí se zpět do svého času, jako roční chlapec. V té ne až tak dávné minulosti všechny opustí, aniž by někdo věděl, co se stalo a oni se nevzdávají a hledají jej... Víc už neprozradím, protože by jste si to snad ani nemuseli přečíst.


V hesle na Fanpolis pak můžete najít celou řadu dalších fajn příběhů, jako je třeba Prsten s erbem, nebo tam najdete přímo odkazy na AO3 HarryLu příběhy a další takové super rozcestníky.


Vřele doufám, že se Vám můj článek líbil a že jste třeba narazili na něco, co jste ještě nečetli. budu moc ráda, když mi do komentáře hodíte nějaký tipy na další HarryLu povídky.







Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page